NATURKOSMETIK - ONLINE

 

HÅRVÅRD KROPPSVÅRD ANSIKTSVÅRD SPA FÖR MÄN FÖR BARN HITTA MER
SCHAMPO
BALSAM
INPACKNING
HÅRSTYLING
HÅRFÄRG
  

EKOLOGISK HÅRFÄRG

Liksom i andra produktgrupper finns det naturliga och ekologiska hårfärger men utbudet är ganska magert. Hårfärgning med växter och örter räknas som ekologisk och/eller naturlig. Man kan hitta färg för svart, mörkare nyanser av rött och brunt medan ljusa färger är inte lätta att få tag i. Dessutom är ljust hårfärgning svårast. Man får kanske två nyanser ljusare håret än originalet.

En fördel med ekologiska hårvårdsprodukter är att frisörerna som använder produkterna dagligen exponeras inte till starka kemikalier som vanligtvis ingår i hårfärger.

Färga håret med naturens egen färgpalett!

Mest känd är henna som använts i årtusenden både som hårfärg och kroppsprydnad. Många har låtit sig fusktatueras med henna på någon strand i Egypten.

Henna ger rött hårfärg i alla nyanser. Hårfärg henna kommer från växten henna (Lawsonia inermis) och har en lång tradition av användning som kropps- och hårfärg samt balsam för håret.

Henna har vårdande egenskaper och förbättrar hårets kvalité.

 

Tyvärr har henna som kroppsfärg en alvarlig brist då den kan orsaka svåra allergier. Att färga håret med henna kräver också tålamod på grund att den verkar låååååångsaaaaamt.

Produkter som är märkta med "black henna" eller "neutral henna" kommer inte från växten henna utan är rena kemiska produkter som kan innehålla vad som hälst.

Kamomill (Matricaria recutita, Matricaria chamomilla) kan användas för att ge håret ljusare nyans, särskild för ljust eller blont hår.

Kontakt © Copyright 2010