NATURKOSMETIK - ONLINE

 

HÅRVÅRD KROPPSVÅRD ANSIKTSVÅRD SPA FÖR MÄN FÖR BARN HITTA MER
SCHAMPO
BALSAM
INPACKNING
HÅRSTYLING
HÅRFÄRG
  

STÄLL KRAV PÅ DINA HÅRPRODUKTER

Det hänger på håret, bokstavligen! Om man ska ha ett vårdad utseende måste håret vara fint. Det är därför vi köper tonvis med olika hårvårdsprodukter. För att få det bästa resultatet krävs rätt typ av hårvård för rätt typ av hår.

Alla vill ha ett välskött hår. Ett bra schampo är basen för bra hårvård. Ta reda på vilken hårtyp du har och köp ett schampo anpassad till din hårtyp. Hur ofta ska man tvätta håret beror på hårets kvalitet och omständigheterna. Tvingas du på grund av jobbet eller sport tvätta håret varje dag skaffa ett milt rengörande schampo som kan användas dagligen.

Schampo gör håret rent men också kan skada håret. Hårtvätten tvättar bort fettet som naturligt finn i håret. Förtorkning och värmestyling kan påverka håret negativt. Hårstråna tappar elasticitet och hänger livlöst. Det är då hårbalsam kommer på scenen. Hårinpackning eller mask fungerar likadant men den har längre verkan på håret.

Stylingprodukter för exempel vax (wax), mousse eller spray ger frisyren hållbarhet och volym. En klassiker är hårläggningsvätska som fungerar på samma sätt.

Ekologiska hårvårdsprodukter

Liksom i andra produktgrupper finns det naturliga och ekologiska hårprodukter. Stora framsteg har gjorts. Schampo som innehåller vegetabiliska och miljövänliga ingredienser är vanliga. Örtextrakter och eteriska oljor figurerar numera på kosmetikförpackningar.

Färga håret naturligt är ingen nymodighet. Detta har man kunnat långt tillbaka i tiden. Faktum är att första hårfärger var naturliga produkter. Våra förfäder fixade frisyr med fettet och färgade håret med örter eller färgglada mineraler. Med tiden utvecklades vår civilisation och kosmetika och hårvårdsprodukter blev mer och mer kemikaliebaserade. Nu går trenden åt andra hållet.

Kontakt © Copyright 2010