NATURKOSMETIK - ONLINE

 

HÅRVÅRD KROPPSVÅRD ANSIKTSVÅRD SPA FÖR MÄN FÖR BARN HITTA MER
BODY BUTTER
BODY LOTION
DUSCHKRÄM
DUSCHOLJA
  

VÄLGÖRANDE KROPPSVÅRD

Under lång tid har rengöring av kroppen varit den enda formen av kroppsvård. Än idag tror många att tvål och vatten duger men tvålen är det mest uttorkande som finns. Flytande tvål har med den vanliga tvålen bara gemensamt namn. I stället, innehåller flytande tvål rengörande ingredienser – tensider. Nya naturprodukter är ofta milda och hudvänliga.

När man tvättar sig försvinner en del av hudens naturliga fett. Om man har torr hud bör man använda dusch- och badolja för att undvika uttorkning av huden. Oljan rengör och löser upp smuts utan att huden torkar ut. Man kan även smörja in sig med en body lotion eller kräm direkt efter duschen.

Kroppen behöver mycket omvårdnad. Ta en paus och skött dit kropp. Una dig en kräm eller lotion som ger din hud elasticitet och fasthet. Applicera mjukgörande kräm tunt och så ofta att huden aldrig känns torr. Viktigaste är att välja produkt som passar din hudtyp. Skillnader som är av betydelse är fetthalt, konsistens, doft (eller parfymfritt), färg osv.


En kroppspeeling då och då tar bort döda hudceller och aktiverar hudens föryngring. Peeling (body scrub) finns med krossade kärnor/skal (t ex valnötsskal, persikokärnor) eller en sk saltscrub. Avbryt behandling om hudirritation uppstår.

Tänk på att äta hälsosamt, motionera och sova ordentligt. Din livsstil påverkar också din hud.

Kontakt © Copyright 2010