NATURKOSMETIK - ONLINE

 

HÅRVÅRD KROPPSVÅRD ANSIKTSVÅRD SPA FÖR MÄN FÖR BARN HITTA MER

SCHAMPO
BALSAM
INPACKNING
HÅRSTYLING
HÅRFÄRG
  

EKOLOGISK SCHAMPO (SHAMPOO)

EKOLOGISK SCHAMPO - SHAMPOO - SCHAMPOO

Ett bra schampo är basen för bra hårvård. Ta reda på vilken hårtyp du har och köp ett schampo anpassad till din hårtyp. Hyllor är översvämmade av schampoflaskor. För det mesta är det kemikaliebaserade produkter. Egentligen är schampo utan kemiska komponenter en omöjlighet.

Hur ofta ska man tvätta håret beror på hårets kvalitet, hårbottens natur och livsomständigheterna. Behöver du tvätta håret varje dag? Använd schampo för fett hår och växla med ett schampo för normalt hår.

Schampo gör håret rent men också kan skada håret. Man tvättar bort fettet som naturligt finns i håret. Några av schampoingredienser är kända som starkt avfettande t exsodium lauryl sulphate som är starkast liksom amonium lauryl sulphate. Sodium laureth sulphate (sodium lauryl ether sulfate) är något mildare liksom amonium laureth sulphate. Sulfater är alltid i sällskap med betain (bethaine, cocamidopropyl bethaine) som gör schampot mildare.

MIPA laureth sulphate och TIPA laureth sulphate dyker upp allt oftare och räknas som mildaste av alla sulfater.

Kolla alltid innehållsdeklationen på förpackningen. Om möjligt köp sulfate-free schampo. Sådana är mildare och avfettar håret betydligt mindre.

Schampo som innehåller vegetabiliska och miljövänliga ingredienser är vanliga. Örtextrakter och eteriska oljor har vårdande egenskaper. Örtekstarkt av kamomil (Matricaria recutita / Matricaria chamomilla) hjälper vid mjällig hårbotten.

Kontakt © Copyright 2010