NATURKOSMETIK - ONLINE

 

HÅRVÅRD KROPPSVÅRD ANSIKTSVÅRD SPA FÖR MÄN FÖR BARN HITTA MER

SCHAMPO
BALSAM
INPACKNING
HÅRSTYLING
HÅRFÄRG
  

EKOLOGISKA STYLINGPRODUKTER

Stylingprodukter används av frisörer i arbetet att skapa frisyr. Det finns många produkter för hemmabruk. Något väsentlig skillnad förutom priset mellan de två sorter finns inte.

Det finns många former och typer av stylingprodukter: gelé, vax, spray, mousse, skum, hårläggningsvätska, glansmedel och hairspray (lack). Det finns många namn för ett och samma produkt. Produktnamn är en del av marknadsföring och då är bara fantasi som sätter gränser.

Vax (hårvax)

Vanligtvis innehåller naturprodukter bivax och/eller caranaubavax. Läs innehållsdeklaration! Om du hittar paraffinn vax eller vaselin då är det syntetiska produkter med petroleum (nafta) som utgångspunkt.

Hårläggningsvätska

Innehåller alltid lösningsmedel (alkohol) och vattenlösliga plaster PVP (Polyvinylpyrrolidone), PVA (Polyvinylacetate). Vanligtvis följer silikon med för lättare kamning. Konsistensgivare kan också bli syntetisk t ex akrylat (acrylate). Det är nästan omöjligt att hitta en naturprodukt men det går bra att ersätta en hårläggningsvätska med citronsaft.

Kontakt © Copyright 2010