NATURKOSMETIK - ONLINE

 

HÅRVÅRD KROPPSVÅRD ANSIKTSVÅRD SPA FÖR MÄN FÖR BARN HITTA MER
BADSALT
MASSAGEOLJA
SLIMMING
  

SPAPRODUKTER

Ordet spa är en förkortning av det latinska uttrycket ”salus per aqua” vad betyder ”hälsa genom vatten”. Antika romare har byggt en badanläggning i nuvarande Belgien som fick namnet Spa. Ortsnamn Spa blev så småningom synonym för bad- eller kurort och ursprung till ordet spa vi känner idag.

Badets historia är lika gammal som vår civilisation. Offentliga badhus i antika Grekland och Rom var samtidigt sociala samlingsplatser. När morerna på 700-tallet grundade sitt spanska välde, Al-Andalus byggde man offentliga bad. Medeltida badtradition var mer privat. I visa perioder undvek man att bada överhuvudtaget på grund att man trodde att vatten sprider pest.

Spa kom på mode igen i början av 1700-tallet då många badorter bildades, vanligtvis vid mineralvatten- eller varmvattenkällor. Efter andra världskriget blomstrade spa igen och lever än idag.

Vi alla har behov av att koppla av, skölja bort all stress och fylla på med ny energi. Att skapa eget spa i badrummet är lätt. Spa idag arbetar med ett helhetskoncept för hälsa, skönhet och rekreation.

Spaprodukter: badtillsatser t ex badsalt, eteriska oljor, tvålar, lotioner, rengöringsprodukter är lätt att hitta.

Naturliga spaprodukter

Trots att många produkter tillverkas i industrier har man brett urval av naturprodukter. Det finns mycket att välja bland ekologiska spaprodukter.

Kontakt © Copyright 2010