NATURKOSMETIK - ONLINE

 

HÅRVÅRD KROPPSVÅRD ANSIKTSVÅRD SPA FÖR MÄN FÖR BARN HITTA MER
 NATURKOSMETIKA RECEPT
   
  ROSMARIN HÅRKUR
  BADSALT
  LÄPPCERAT
 DUSCHOLJA
 MASSAGEOLJA
  
   

NATURKOSMETIKA

Kosmetiska och hygieniska produkter är avsedda för att rengöra, parfymera eller skydda yttre delar av kroppen för att hålla dem i bra kondition, ändra deras utseende och/eller förändra kroppslukter.

Med kosmetika och hygienprodukter menas skönhetsprodukter som är avsedda att användas på människokroppens yttre delar.

Namnet kosmetik kommer från grekiska kosmein som betyder försköna. De flesta av oss använder kosmetika och hygienprodukter dagligen, exempelvis tvål, hudkräm, schampo, smink eller deodorant.

Och vem vill inte hitta ett sätt att se bättre ut?

Idag omsätter handel med kosmetiska produkter ca 11 milliarder kronor om året. Konsumtion ökar för varje år. Vi lägger ner mycket pengar på att köpa hårvård, kroppsvård och ansiktsvård och borde veta mer om skönhetsprodukter vi köper.

Ekologisk kosmetika (naturkosmetika)

Den naturliga och ekologiska trenden har spritt sig även till hudvårdsprodukternas värld. Fler och fler börjar ifrågasätta om det verkligen är bra med alla kemikalier från den petrokemiska industrin. Kunder kräver naturliga, giftfria och ekologiska produkter.

En mindre, men snabbt växande, del av all kosmetika är naturkosmetik. Naturkosmetiska produkter är tillverkade av naturliga råvaror. Råvaror kan komma från ekologisk odlade växter och då kallas det för ekologisk kosmetik. Det finns också fler certifieringar för naturkosmetik och eko-kosmetik som intygar att den är naturlig och/eller miljömärkt.

Hur vet man vad som är bra både för kroppen och för miljön?

Naturkosmetiska produkter marknadsförs ofta som naturliga och med aktiva ingredienser från växtriket men detta utesluter inte syntetiska ingredienser ur produkten. Marknadsföringen kring naturkosmetik är i många fall förvirrande. Istället för att ange vad produkterna innehåller ­ fokuseras "information" på vad produkten inte innehåller.

Att produkten är t ex "parabenfri "betyder inte att inga andra otrevliga kemikalier finns i produkten. Det är mycket svårt för konsumenten att verkligen veta vad som ligger bakom lockande reklamen och kunderna har dålig koll på vad produkterna innehåller. Därför vänd på förpackningen och läs själv innehållsdeklaration. Bli påläst konsument!

Kontakt © Copyright 2010